Nyt videnssite forklarer CO2-fangst

Nyhed

CO2-fangst og lagring er afgørende for, at Danmark når sine klimamål. Men hvordan fungerer CO2-fangst og ikke mindst lagring? Der forklarer ny hjemmeside.

CO2-fangst-ARC

ARC er et af de forbrændingsanlæg, der har testet CO2-fangst med lovende resultater. Skal Danmark når sine klimamål, er CO2-fangst fra affaldsenergi en vigtig indsats. Foto: ARC.

I de kommende år vil fangst og lagring af CO2 (CCS) fylde mere i offentligheden og hos borgerne. Baggrunden er, at Folketinget har besluttet, at fangst og lagring af CO2 skal bruges i Danmark til at reducere udledningen af CO2 og nå klimamålene. Især CO2-fangst fra affaldsenergianlæg kan bidrage væsentligt til at indfri målene.

Men hvad er CCS egentlig for en størrelse og hvordan fungerer det? 

Det er en lang række offentlige og private aktører, der arbejder med fangst og lagring af CO2, gået sammen om at forklare med et nyt videnssite, hvor borgere kan blive fortrolige med teknologien. 

Sitet hedder CO2 i dybden og giver svar på en lang række spørgsmål, ligesom selve processen er visualiseret.

Teknologierne bag CCS er velkendte – og væsentlige for at imødegå klimaforandringerne. Men som med al anden infrastruktur er det vigtigt med god information til borgerne generelt, og især dem, der vil komme til at bo i nærheden af fangst- og lagringsfaciliteter på land.

Besøg sitet på www.co2idybden.dk

Kontakt

Niels Toftegaard
Kommunikationschef
2633 0462