Urbaser og Brancheforeningen Cirkulær til ministre: Styrk rammer for OPP

Nyhed

Bedre rammer for offentligt-private affaldsanlæg mangler i regeringens affaldsudspil. Det skriver Urbaser A/S og Brancheforeningen Cirkulær i et fælles brev til Lea Wermelin og Dan Jørgensen.

renonord-sorteringanlaeg-5

Urbaser - det største private affaldsselskab indenfor indsamling af husholdningsaffald - ser gerne bedre rammer og for offentligt-private affaldsanlæg, som eksempelvis sorteringsanlæg. Foto: Brancheforeningen Cirkulær.

Mange gode takter i regeringens affaldsudspil – men der mangler fokus på etableringen af fælles offentligt-private affaldsanlæg.

Sådan lyder det fra Brancheforeningen Cirkulær og Urbaser A/S – den største private indsamler af husholdningsaffald – i et fælles brev til miljøminister Lea Wermelin (S) og klimaminister Dan Jørgensen (S).

”Vi savner flere detaljer om, hvordan regeringen vil sikre reel genanvendelse af det affald, borgerne nu i højere grad skal sortere ensartet og i større mængder. Vi efterlyser særligt fokus på de muligheder for cirkulær økonomi, grøn omstilling, CO2-reduktioner og nye, grønne danske arbejdspladser, der ligger i fælles offentligt-private affaldsanlæg,” skriver Brancheforeningen Cirkulær og Urbaser i brevet.

Driver allerede over 50 OPP-anlæg

Urbaser driver allerede mere end 50 offentligt-private affaldsanlæg i Europa, og det er en velfungerende model, da det kombinere det bedste fra begge verdener.

”I Urbaser ønsker vi at investere i Danmark, men det kræver markant bedre rammer for offentligt-privat samarbejde på affaldsområdet. Derfor bakker vi op om Brancheforeningen Cirkulærs fem-punkts klimaplan, som netop indeholder en ny model for offentligt-private affaldsanlæg i Danmark,” står der i brevet.

Hverken Lea Wermelin eller Dan Jørgensen har svaret på henvendelsen.

Læs hele brevet her.

Kontakt

Niels Toftegaard
Kommunikationschef
2633 0462