Program for Folkemødet i Allinge

Nyhed

Brancheforeningen Cirkulær er aktiv på Folkemødet i Allinge, og deltager i flere debatter om cirkulær økonomi, affald og bæredygtighed. Find overblikket her.

Debat-folkemødet-cirkulær-2023

Brancheforeningen Cirkulær deltager igen i år i Folkemødet. Her skal næstformand Thomas Mølle Nielsen debatterer affald og emballage - som også var et af omdrejningspunkterne i 2023.

Torsdag 13. juni

13:45 – 14:45: – CarbonForum - CORC (G11):
Building a sustainable future with carbon building blocks 

Hvordan kan CO2-fangst bidrage til en mere bæredygtig fremtid? Og hvilke værktøj og teknologier skal i spil for at skabe grønne samfund på tværs af sektorer som energi, nye materialer, byggeri, landbrug og fødevaresystemer mv.?

Kathrine Olldag debatterer med Teknologisk Institut og SJ Rådgivende Ingeniører med Lotte Folke, Politiken, som moderator i arrangementet, som Novo Nordisk Fondens CO2-forskningscenter på Aarhus Universitet står bag.

Læs mere om debatten

17:00 – 20:00: Næsgaarden, Løsebækgade 20: 
Træf og netværk i Forsyningernes Have

Brancheforeningen Cirkulær, Dansk Fjernvarme, Danva og Danske Vandværker inviterer traditionen tro til forsyningspolitisk debat, netværk, grill og musik i Forsyningernes Have på Næsgaarden. 

I år er der oplæg fra Signe Munk, politisk ordfører for SF samt Wilhelm Ditlev Christian Thomsen, medlem af ungeklimarådet og klimaordfører for Konservativ Ungdom.

Fredag 14. juni

10:30 – 11:30 – Næsgaarden i Løsebækgade 20:
Vilde problemer i forsyningssektoren

Forsyningsselskabet Fors A/S står med en række vilde problemer – både direkte og indirekte. Hvordan kan vi forebygge affald? Og hvordan sikres cirkularitet af materialer, når der er kemikalier overalt?

Kathrine Olldag forsøger at finde løsninger sammen med Fors A/S.

Læs invitation til arrangementet her 

 

12:00 - 12:50 – Verdensmålenes Telt (C38):
Kan vi reparere os ud af klimakrisen?

Videnscentret Bolius sætter danskernes forbrug til debat. For vidste du f.eks. at produktionen af vores elektronik belaster klimaet langt mere end strømforbruget, når vi bruger elektronikken?

Jens Bomann Christensen debatterer sammen med Repair Café Danmark og Bolius.

Læs mere om arrangementet

 

12:30 - 13:15 – Engineer the Future, tech-teltet (B1)
Affaldssortering - giver det overhovedet mening?

Mens de fleste af os flittigt sorterer affald, er der opstået usikkerhed om, hvor effektiv denne indsats egentlig er. Er det tid til at genoverveje, hvordan vi håndterer affald i Danmark? Er f.eks. robotter i virkeligheden meget bedre til at sortere affald, end vi selv er?

Thomas Møller Nielsen, næstformand i Cirkulær, debatterer med Selina Juul fra Stop Spild af Mad, Christina Busk fra Plastindustrien og Lykke Margot Ricard fra SDU.

Læs mere om arrangementet

 

16:00 - 16:45 – Den Danske Europabevægelse (J20):
EU’s AI-strategi: Global frontløber eller overregulering?

Kunstig intelligens har potentiale til her og nu - og i fremtiden - at hjælpe os med at løse nogle af samfundets helt store udfordringer. Men AI kan også bruges til at forstærke de mekanismer, der skaber klimaforandringerne, miljø- og biodiversitetskrisen. Så hvad skal EU gøre det næste fem år på området?

Kathrine Olldag debatterer med Andreas Holbak Espersen fra DI, Alexander Ryle, EU-ordfører for Liberal Alliance og Jan Damsgaard fra CBS i arrangementet, som Europabevægelsen og Google Danmark står bag.

Læs mere om debatten her

Lørdag 15. juni

13:30 – 14:15 – Strandvejens Debattelt (B11):
Politik for bæredygtig livsstil, ny klimapolitik i EU og DK?

Hvordan drejer vi udviklingen hen mod en mere bæredygtig livsstil med konkrete politikker i EU og Danmark?

Kathrine Olldag debatterer sammen med Marianne Bigum, folketingsmedlem for SF, Julie Shoen fra DBA og Gunnar Boye Olesen fra Vedvarende Energi.

Læs mere om arrangementet

 

Derudover deltager vi i en række dialogmøder og netværksarrangementer med samarbejdsparter og aktører indenfor cirkulær økonomi, affald og forsyning.

Kontakt

Kathrine-Olldag
Politisk chef
6174 2030